بررسی پرونده دروغ‌پردازی‌های مدیران تیم‌های پرطرفدار فوتبال ایران

«برانکو ایوانکویچ» یک سال پیش از پایان قراردادش با باشگاه پرسپولیس به دلیل عمل نکردن مدیران این باشگاه به تعهدات‌شان از ادامه همکاری با این باشگاه انصراف داد. «شفر» سرمربی باشگاه استقلال نیز پیش از پایان قرارداد به دلیل عدم رضایت مدیران باشگاه از کار خود برکنار شد. در هر دو پرونده، مدیران این دو باشگاه مدعی بودند که اگر کار به محاکم قضایی برسد دست برتر را دارند، چون مفاد قانونی به نفع آن‌ها است، در نهایت هم هر دو باشگاه محکوم و ملزم به پرداخت کامل حق و حقوق سرمربیان سابق خود شدند.

در این گزارش ما به دنبال پاسخ به این پرسش‌ها خواهیم بود که:

– چه اطلاعات نادرستی از سوی مدیران پرسپولیس به طرفداران‌شان در جریان پرونده برانکو و شفر داده شده است؟

– چگونه مدیران پرسپولیس با ارائه اطلاعات غلط ‌کوشیدند خود را تبرئه و مربیان برکنار شده را مقصر جلوه دهند؟

ده دیس‌اینفورمیشن از نحوه جدایی برانکو تا محکومیت پرسپولیس

گرچه «عدم شفافیت»، وجه تشابه فوتبال ایران با سایر نهادهای دولتی در جمهوری اسلامی ایران است، اما از درد مزمن دیگری به نام اطلاعات نادرست یا «دیس‌اینفورمیشن» هم رنج می‌برد. برخلاف بیشتر نهادهای دولتی که عدم شفافیت در آن‌ها، چندان پیامد مستقیمی برای مدیران به دنبال ندارد، در فوتبال به‌ویژه در مورد تیم‌های پرطرفدار، «پنهان‌کاری»، «فریب‌کاری» و البته «ارائه اطلاعات نادرست» با واکنش و پیگیری میلیون‌ها طرفدار که از هر فرصتی برای پرسش‌گری استفاده می‌کنند مواجه می‌شود،‌ به همین دلیل مدیران ناگزیرند پاسخی در آستین داشته باشند، هرچند این پاسخ‌ها از واقعیت فرسنگ‌ها فاصله داشته باشد.

متولیان فوتبال ایران، به ویژه مدیران دو تیم پرطرفدار «پرسپولیس» و «استقلال» در طول سال‌های گذشته به‌جای شفافیت و پاسخ‌گویی، به دیس‌اینفورمیشن روی آورده‌اند و به نظر می‌رسد راهی جز دروغ‌گویی، کتمان و انکار واقعیت در مواجهه با افکار عمومی نمی‌یابند.

تیم راستی‌آزمایی کمپین «ما شهروندان دیجیتال» در این گزارش با نگاهی به حکم محکومیت دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در جریان شکایت سرمربیان سابق آن‌ها یعنی «برانکو» و «شفر» به بررسی دقیق اطلاعات نادرست ارائه شده از سوی مدیران این دو باشگاه به طرفداران‌شان می پردازد. اطلاعاتی که امروز با صدور حکم نهایی پرونده شکایت مربیان، دروغ بودن‌شان کاملا روشن شده است و راهی برای انکار ندارد.

از تهدید برانکو و «الاهلی» به شکایت تا محکومیت یک میلیون یورویی پرسپولیس

برانکو ایوانکویچ بعد از بالا بردن جام قهرمانی از سوی پرسپولیس در لیگ و جام حذفی در خرداد ۱۳۹۸، وقتی ایران را به مقصد کرواسی ترک می‌کرد، بسیاری بر این باور بودند که این رفتن، بازگشتی به دنبال ندارد، در حالی که او یک سال دیگر با پرسپولیس قرارداد داشت و از نظر قانونی باید به این تیم باز می‌گشت، بنابراین از همان لحظه خروج او از ایران، مدیران باشگاه پرسپولیس در برابر این پرسش مهم قرار گرفتند که آیا آقای سرمربی باز می‌گردد؟ درست از همان لحظه مدیران باشگاه به جای شفاف‌سازی وضعیت باشگاه و سرمربی خود کوشیدند با ارائه اطلاعات نادرست، طرفداران را به بازگشت برانکو امیدوار نگه دارند، حال آن‌که احتمالا آن‌ها بهتر از هر کس دیگری می‌دانستند که نگه داشتن برانکو دیگر کار آسانی نیست و به همین دلیل وارد چرخه تولید اطلاعات نادرست شدند.

اول: «برانکو جایی نمی‌رود چون یک سال دیگر با ما قرارداد دارد!»

برانکو پیش از ترک ایران در دیداری با مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی تبریز، تمایل خود به ترک باشگاه پرسپولیس را نشان داده بود. شاید او با این اقدام می‌خواست تلنگری به مدیران باشگاه پرسپولیس بزند تا آن‌ها با پرداخت مطالبات او، میل ماندن را در سرمربی افزایش دهند، ولی مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس روز ۸ خرداد ۹۸ انتشار اخبار مذاکره برانکو با تراکتورسازی تبریز را شایعه خواند و اعلام کرد: «آقای برانکو با پرسپولیس قرارداد دارد و هیچ بحثی برای حضور او در باشگاه دیگر مطرح نیست. ما چند روز گذشته نامه‌ای برای آقای برانکو و وکیل او ارسال کردیم و در این نامه خواهان قرارداد طولانی مدت با برانکو بودیم و الان هم منتظر پاسخ او هستیم.» اما واقعیت آن بود که مدیران پرسپولیس به برانکو پیشنهاد دادند تا قراردادشان را برای سه تا پنج فصل بعد هم امضا کنند، ولی او حتی حاضر به پاسخ‌گویی به نامه‌شان هم نشده بود. در حالی که روشن بود برانکو تمایلی به تمدید قرارداد با سرخ‌پوشان ندارد، ایرج عرب از برگزاری جلسه هیات مدیره باشگاه با برانکو در روز ۱۱ خرداد خبر داد. این روز فرا رسید ولی سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس حاضر به شرکت در جلسه با مدیران باشگاه نشد. سرمربی پرسپولیس به مدیران تیم پیام داد قبل از این‌که به دنبال تمدید قرارداد بلندمدت باشند، با او و دیگر کروات‌های پرسپولیس تسویه‌حساب کنند. در حالی‌که برانکو از حضور در جلسه با هیات‌مدیره باشگاه طفره می‌رفت، باشگاه پرسپولیس روز ۱۲ خرداد از تشکیل جلسه با برانکو خبر داد و اعلام کرد: «برانکو در جلسه‌ای که با مسئولان باشگاه پرسپولیس داشت، لیست بازیکنان مدنظر خود و همچنین برنامه‌های آماده‌سازی پرسپولیس برای فصل آینده را به مسئولان باشگاه ارائه داد.» این باشگاه در عین حال تاکید کرد که برانکو به دنبال مطالبات مالی خود، منتظر است باشگاه به تعهداتش در این باره عمل کند. سرانجام روز ۱۴ خرداد، برانکو بدون دریافت مطالبات خود ایران را ترک کرد. پاسخ ایرج عرب، مدیرعامل وقت پرسپولیس هم این بود: «آخرین هماهنگیها را با برانکو در خصوص پرداخت مطالبات، لیست بازیکنان مورد نیاز و مهمترین مسئله که تمدید قرارداد بلند مدت است، انجام دادیم.» او تاکید کرد که برانکو برای یک فصل دیگر با پرسپولیس قرارداد دارد و سرمربی این تیم است.

دوم: مهلت برانکو به پرسپولیس و عزیمت به «الاهلی»

برانکو قبل از ترک ایران به ایرج عرب گفته بود که شمارهحسابی را به باشگاه پرسپولیس ایمیل می‌کند تا مسئولان این باشگاه مطالبات او را به حسابش واریز کنند. از طرف دیگر مسئولان این باشگاه به برانکو اعلام کردند که حداکثر تا حدود دوازده روز دیگر مطالبات او را پرداخت خواهند کرد. طلب سرمربی تیم پرسپولیس با مواردی که در این قرارداد گنجانده شده بود، رقمی در حدود ۶۲۰ هزار یورو اعلام شد. برانکو هم‌زمان با فشار به مدیران باشگاه پرسپولیس برای دریافت مطالبات خود، مذاکره با باشگاه الاهلی عربستان را نیز آغاز کرد. روز ۱۵ خرداد رسانه‌های سعودی از علاقه باشگاه الاهلی به مذاکره با برانکو خبر دادند. در این روز وکیل سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس در نامه‌ای رسمی به این باشگاه تهدید کرد، در صورت پرداخت نشدن مطالبات موکلش به فیفا شکایت خواهد کرد. در حالی‌که رسانه‌های عربستانی روز ۱۶ خرداد از امضای قرارداد اولیه الاهلی با برانکو ایوانکوویچ خبر می‌دادند، باشگاه پرسپولیس با صدور بیانیه‌ای از طرفداران خود خواست نگران نباشند. در این بیانیه آمده بود: «سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس حداقل یک فصل دیگر با پرسپولیس قرارداد دارد که با پرداخت مطالبات وی طبق توافق صورت‌گرفته به قوت خود باقی است و برای هواداران جای نگرانی نیست

در حالی که برانکو مراحل نهایی کردن قرارداد خود با باشگاه الاهلی و فسخ یک طرفه قرارداد با پرسپولیس را طی می‌کرد، مدیران باشگاه پرسپولیس اطلاعات نادرستی را منتشر می‌کردند. باشگاه پرسپولیس روز ۱۸ خرداد از تشکیل نشست فوقالعاده هیات مدیره خبر داد و اعلام کرد: «برانکو نه تنها می‌ماند بلکه باید شرایط برای همکاری بلندمدت فراهم شود.» آن‌ها در حالی این ادعا را مطرح می‌کردند که مهلت برانکو رو به اتمام بود و پولی به حسابش واریز نشده بود.

سوم: «پول برانکو آماده است!»

طرفداران روز ۱۹ خرداد دست به تجمع زدند، سرانجام پس از سه روز، ایرج عرب روز ۲۱ خرداد در جمع معترضان حاضر شد و اعلام کرد: «مطالبات سرمربی و مربیان تیم فوتبال پرسپولیس فراهم شده و تا هفته آینده این پول به حساب آن‌ها سوئیفت خواهد شد.» مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در حالی وعده سوئیفت پول برانکو را می‌داد که می‌دانست ایران به دلیل تحریم‌ها دسترسی به سوئیفت ندارد و نمی‌تواند پولی از طریق سیستم بانکی حواله کند. با این حال محمدمهدی نبی، عضو هیات‌مدیره باشگاه پرسپولیس در گفت‌وگویی رادیویی درباره آخرین وضعیت مطالبات برانکو و دستیارانش‌گفت: «کارهای مقدماتی برای واریز پول برانکو و دستیارانش انجام شده و اگر یک درصد مشکلی پیش نیاید ۹۹ درصد، این پول به حساب برانکو واریز خواهد شد.» ولی مثل همیشه همان یک درصد اتفاق افتاد، اما مدیرعامل وقت باشگاه پرسپولیس به دروغ بزرگ‌تری متوسل شد، ایرج عرب گفت: «باشگاه پرسپولیس طبق توافق با برانکو و با تأمین اعتبار مورد نیاز، پیش‌پرداخت فصل جدید را به وی پرداخت نمود و مطالبات وی در فصل گذشت را نیز تسویه کرد.» حال آن‌که هیچ کدام از این اخبار درست نبود.

چهارم: اعلام زمان بازگشت برانکو

مدیران وقت باشگاه پرسپولیس در ادامه داستان‌سرایی خود، زمان بازگشت برانکو را اعلام کردند. باشگاه پرسپولیس اعلام کرد: «برانکو که این روزها برای استراحت راهی کرواسی شده، قرار است اوایل تیرماه همراه با دستیارانش راهی تهران شود. سرمربی تیم پرسپولیس قرار است ۵ تیرماه وارد تهران شود تا تمرینات این تیم با ورود کادر فنی برای فصل آینده آغاز شود.» در ادامه روزنامه «پرسپولیس» روز ۲۲ خرداد به نقل از نشریه «الریاضیه» عربستان نوشت: «بعد از اعلام رسمی باشگاه پرسپولیس به ماندن برانکو در این تیم تلاش‌های الاهلی برای جذب این سرمربی کروات به باد رفت و ضربه مهلکی به الاهلی وارد شد.» سه روز بعد یعنی ۲۵ خرداد ماه، ایرج عرب دوباره اعلام کرد: «برانکو در پرسپولیس ماندنی است و او گزینه اول و آخر ماست. خیال هواداران هم از این بابت راحت باشد.»

در حالی‌که عرب پیشتر گفته بود مطالبات برانکو پرداخت شده است، روز ۲۶ خرداد باشگاه پرسپولیس از تماس هیات مدیره با برانکو خبر داد و اعلام کرد: «اعضای هیات مدیره پرسپولیس با برانکو تماس تلفنی برقرار کردند. در این تماس تلفنی به سرمربی پرسپولیس اعلام شد که از روز یکشنبه (امروز) او می‌تواند برای گرفتن مطالباتش به باشگاه بیاید یا اینکه نماینده، وکیل و یا برادرش را راهی باشگاه پرسپولیس کند تا پول او را دریافت کنند.» اما لحظاتی بعد خبر آمد که سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس که به خاطر مطالباتش حاضر به ادامه همکاری نشده، نامه فسخ قرارداد خود را برای مسئولان این باشگاه ارسال کرده است و فصل آینده سرمربی این تیم نخواهد بود.

پنجم: «با فسخ مخالفیم، از الاهلی شکایت می‌کنیم»

در پی اعلام فسخ قرارداد توسط برانکو، باشگاه پرسپولیس اطلاعیه‌ای رسمی صادر کرد. در اطلاعیه باشگاه پرسپولیس آمده بود: «این پیشنهاد مورد قبول این باشگاه نیست. تمامی تمهیدات لازم اعم از آماده نمودن مبالغ مورد توافق مربوط به فصل ۹۸ – ۹۷، پیش پرداخت فصل ۹۹ – ۹۸ و بلیت بازگشت به تهران، برای آغاز تمرینات پیش از فصل فراهم شده است.» اما یک روز بعد سایت «اسپورت ۳۶۰» اعلام کرد، امشب (دوشنبه) به صورت رسمی امضای قرارداد برانکو با الاهلی علنی می‌شود؛ اما باشگاه پرسپولیس از ارسال ایمیلی رسمی به باشگاه عربستانی خبر داد و اعلام کرد به این باشگاه هشدار داده است که با برانکو ایوانکوویچ قراردادی امضا نکند. باشگاه پرسپولیس تهدید کرد که بر اساس ماده ۱۷ قانون نقل و انتقالات فیفا، پرسپولیس از الاهلی شکایت خواهد کرد و ۲۴ ساعت به الاهلی فرصت داد تا رسما موضع خود را اعلام کند.

مدیر حقوقی باشگاه پرسپولیس در این باره گفت: «الاهلی اگر با سرمربی ما مذاکره کرده یا قرارداد بسته باشد، مشمول محرومیت و جریمه خواهد شد. از آنها خواهان شفافیت و توضیح در این باره شدیم.»

ششم: شکایت برانکو و پرسپولیس به فیفا

28 خرداد؛ برانکو پرسپولیس را تهدید کرد که با شکایت به فیفا از حق خود دفاع می‌کند. تا پرسپولیس فرصت عملی کردن تهدیدهای خود علیه برانکو و الاهلی را پیدا کند، سایت باشگاه الاهلی رسما اعلام کرد که برانکو ایوانکوویچ، سرمربی این تیم شده است.

باشگاه پرسپولیس در حالی‌که باشگاه الاهلی را به شکایت تهدید می‌کرد، ایرج عرب در میان هواداران ناراضی این تیم فاش کرد که پرسپولیس نتوانسته است پول برانکو را پرداخت کند. او اعلام کرد: «از برانکو شماره حساب خواستیم و او هم شماره حساب دخترش را داد که به خاطر تحریم‌ها نتوانستیم پول را به این حساب بریزیم. به این خاطر به برانکو گفتیم حضوری برای دریافت پولش بیاید یا نماینده‌اش را به تهران یا حتی دبی بفرستد.» تا زمانی که روشن شود پرسپولیس نتوانسته به وعده‌اش عمل کند و فسخ یک طرفه قرارداد برانکو قانونی بوده است، مدیرعامل باشگاه الاهلی عربستان اعلام کرد: «ما اهمیتی به نظر ایرانی‌ها یا هر کس دیگری نمی‌دهیم. مهم این است که ما به صورت قانونی با برانکو قرارداد بستهایم.» سرمربی پیشین پرسپولیس رسما قرارداد خود را با این باشگاه فسخ کرد. پرسپولیس نیز دومین اعتراض کتبی خود را به باشگاه الاهلی و فدراسیون فوتبال عربستان ارسال کرد.

هفتم: شکایت پرسپولیس از الاهلی به فیفا و فرجام نامعلوم

هم‌زمان با تهدید باشگاه الاهلی از سوی پرسپولیس، روز ۴ تیر ماه سایت «اسپورت ۲۴» عربستان در خبری اعلام کرد که باشگاه پرسپولیس رسما از تیم الاهلی عربستان به فیفا شکایت کرده است. باشگاه پرسپولیس نیز اعلام کرد: «برای برانکو ایوانکوویچ بلیت هواپیما فرستاده و از او خواسته در تاریخ پنجم تیر در تمرینات سرخپوشان حاضر شود.» اقدامی که به نظر می‌رسید برای جمع کردن مدرک جهت ارائه به مراجع بین‌المللی است؛ اما گذشت زمان نشان داد که این‌ها تنها خبرهای رسانه‌ای بوده، چرا که یا پرسپولیس می‌دانسته که دست برتر ندارد و شکایت نکرده و اگر هم شکایت کرده، ادله قابل دفاعی برای پیگیری این پرونده نداشته است، چرا که در ادامه دیگر بحث شکایت از الاهلی و برانکو را دنبال نکرد و فرجام آن نیز هرگز روشن نشد.

هشتم: ادعای تلاش برای توافق با برانکو

از روز ۵ تیر سرانجام رویای بازگشت برانکو به پرسپولیس بر باد رفت و پرسپولیس از ارسال نامهای به نماینده برانکو خبر داد تا بتواند با توافق دو طرفه،‌ این پرونده را ببندد، ولی حتی در مورد این ادعا هم روشن شد که پرسپولیس نه در پی توافق بلکه در پی متقاعد کردن برانکو برای گذشت از حق خود و بخشیدن مطالباتش بوده است.

باشگاه پرسپولیس روز ۱۱ تیر اعلام کرد، سرمربی پیشین پرسپولیس وکیل خود را به تهران خواهد فرستاد. این باشگاه در روز ۱۶ تیر اعلام کرد، نمایندگان باشگاه پرسپولیس برای مذاکره با وکیل سرمربی سابق این باشگاه راهی ترکیه و خواهان تخفیف از سرمربی سابق این باشگاه شدند، ولی اعلام کردند توافقی حاصل نشد. به گفته باشگاه پرسپولیس، این باشگاه معتقد است برانکو باید غرامت فسخ قرارداد را پرداخت کند و برانکو مدعی است باید حقوقش را تام و تمام دریافت کند. در آن مقطع مدیران پرسپولیس وانمود می‌کردند که مدارک کافی دارند و در صورت عدم توافق از برانکو به فیفا شکایت می‌کنند. ولی بعدها خبری از شکایت و نتیجه آن مشخص نشد. در واقع نه توافقی حاصل و نه شکایتی از برانکو به فیفا شد. در نهایت بعد از صدور حکم محکومیت پرسپولیس توسط فیفا، روزنامه پرسپولیس فاش کرد که وکیل برانکو در نشست استانبول روی تخفیف ۵۰ درصدی حق و حقوق برانکو نظر مثبت داشته است، ولی مدیران پرسپولیس معتقد بودند که برانکو باید کل طلبش را ببخشد.

نهم: نشست‌های بی‌حاصل با برانکو

۱۰ شهریور، انصاری‌فر؛ مدیرعامل جدید پرسپولیس اعلام کرد به ‌دنبال توافق با برانکو است. او ادعاهای مدیرعامل قبلی مبنی بر تخلف برانکو و شکایت از او را مطرح نکرد، ولی می‌کوشید با طرح مشکلات مالی پرسپولیس، برانکو را برای تخفیف ۴۰ درصدی قانع کند، ولی برانکو که خود را تا صدور حکم فیفا نزدیک می‌دید، حاضر به قبول این تخفیف نشد و شکایتش را تا آخر پیگیری کرد.

هرچه برانکو بر پیگیری شکایت و دریافت مطالباتش مصر بود، انصاری‌فر از تلاش برای رسیدن به توافق خبر می‌داد. او روز ۲ مهر ۹۸ مدعی شد، مدیر برنامه‌های سرمربی سابق تیم پرسپولیس برای پیگیری مطالبات مالی برانکو به زودی به تهران می‌آید. ۳ روز بعد خبر داد که وکیل سرمربی سابق پرسپولیس به تهران آمد. او در این نشست خواستار تخفیف می‌شود، ولی برانکو حداکثر قبول می‌کند ۵ درصد تخفیف دهد تا توافقی حاصل نشود.

وقتی توافقی حاصل نشد، مدیر حقوقی باشگاه پرسپولیس ادعاهای قبلی را مطرح و اعلام کرد: «ما فعلا موضوع را به صورت حقوقی پیگیری نمی‌کنیم و الان به دنبال مصالحه هستیم، اما قطعا در زمان خودش اگر نیاز باشد دفاعیات حقوقی لازم خودمان را ارائه خواهیم کرد.»

پرسپولیس این بار دست به دامان سفیر ایران در کرواسی شد و برانکو نیز روز ۵ آذر در دیدار با سفیر ایران حاضر شد، ولی باز توافقی به دست نیامد. روز ۱۰ آذر، نامه شکایت برانکو ایوانکوویچ و دستیارانش به باشگاه پرسپولیس رسید. پرسپولیس هم روز ۳ دی نمایندگانش را به کرواسی اعزام کرد، ولی سرمربی پیشین پرسپولیس از عدم توافق با نمایندگان باشگاه پرسپولیس در دور اول مذاکرات خبر داد. در نهایت روز ۸ دی با اعلام برانکو مشخص شد که سفر نمایندگان باشگاه پرسپولیس به زاگرب نتیجه مثبتی در بر نداشته است.

دهم: محکومیت پرسپولیس و بی ثمر بودن توسل به اطلاعات نادرست

در نهایت روز ۱۷ اسفند ۹۸ کمیته تعیین وضعیت فیفا، رای خود را درباره شکایت برانکو ایوانکوویچ از پرسپولیس صادر کرد و باشگاه پرسپولیس به پرداخت یک میلیون و ۵۵ هزار یورو به علاوه سود سالانه محکوم شد. حالا پرسپولیس ۳۰ روز فرصت دارد تا این جریمه را پرداخت کند تا از ارسال پرونده‌اش به کمیته انضباطی فیفا جلوگیری کند، ضمن این‌که باید ۲۰ هزار فرانک هم بابت هزینه دادرسی به فیفا پرداخت کند.

حکم محکومیت فیفا نشان داد که تمام اطلاعاتی که مدیران پرسپولیس می‌دادند دروغ بود، پرسپولیس از نظر قانونی به تکالیف خود عمل نکرده بود، برانکو حق فسخ یک‌طرفه قرارداد و دریافت تمام مطالباتش را داشت، طرح شکایت از الاهلی عربستان واهی بود و آن‌چه باقی ماند برگ سیاه دیگری در پرونده باشگاه پرسپولیس و محکومیت دیگری در کلکسیون محکومیت‌های بین المللی این باشگاه دولتی.

اگر پرونده هر کدام از مربیان و بازیکنان خارجی باشگاه پرسپولیس که کارشان به فیفا کشیده شده است را باز کنیم، با شرایط مشابهی مواجه می‌شویم. در هیچ‌کدام از این پرونده‌ها، مدیران پرسپولیس واقعیت‌ها را بیان نکردند و با طرح ادعاهای واهی وانمود کردند که شکایت و محکومیتی در انتظار آن‌ها نیست، ولی همواره با حکم محکومیت و جریمه‌های سنگین مواجه شده‌اند و حتی در مواردی کار آن‌ها به محرومیت از پنجره نقل و انتقالات کشیده و در برخی پرونده‌ها بازیکن آن‌ها برای مدتی از فوتبال محروم شده است.

استقلال؛ کپی برابر اصل پرسپولیس در دیس‌اینفورمیشن

این ماجرا محدود به پرسپولیس نیست. باشگاه استقلال نیز با همین شرایط اداره می‌شود. اگر به پرونده شفر، مربی آلمانی باشگاه استقلال هم نگاه کنیم شاهد همین روال خواهیم بود. باشگاه استقلال، شفر آلمانی را در تاریخ ۸ اردیبهشت ۹۸ در حالی که با باشگاه استقلال قرارداد داشت از این باشگاه اخراج کرد، بدون آن‌که باشگاه با او به صورت قانونی تسویه‌حساب کرده باشد. امیرحسین فتحی، مدیرعامل وقت باشگاه استقلال در جریان اخراج شفر مدعی شد: «ما انسان‌های بی‌تجربه در فوتبال نیستیم و از لحاظ حقوقی همه چیز را بررسی کردیم و با کم‌ترین هزینه و نزدیک به صفر قرارداد شفر فسخ می‌شود.» اما در نهایت شفر نیز مانند برانکو به فیفا شکایت کرد و فیفا شش روز قبل از محکوم کردن باشگاه پرسپولیس، باشگاه استقلال را به پرداخت ۵۵۰ هزار دلار به شفر محکوم کرد. شاید از نگاه فتحی ۵۵۰ هزار دلار یعنی صفر، ولی برای طرفداران میلیونی این باشگاه و سایر ایرانیان، فارغ از رقم جریمه، صرف صدور حکم محکومیت در مجامع بین‌المللی یعنی بازی با اعتبار و حیثیت ایران و بازی با افکار عمومی به جای ارائه اطلاعات درست و تن دادن به اصل شفافیت در مدیریت.

متاسفانه ارائه دیس‌اینفورمیشن در فوتبال ایران امری نهادینه شده است. داستان ارائه اطلاعات نادرست و عدم شفافیت، به ویژه در مواجهه با بازیکنان و مربیان خارجی و کشیده شدن پرونده آن‌ها به محاکم بین‌المللی و محکومیت مدیران باشگاه‌های ایرانی موضوع جدیدی نیست و بارها اتفاق افتاده است. کم‌تر پرونده‌‌ای را می‌توان پیدا کرد که مدیران باشگاه‌های ایرانی از آن پیروز بیرون آمده باشند. همواره آن‌ها محکوم و شاکیان پیروز بوده‌اند، دلیل آن هم روشن است؛ عدم رعایت مفاد قانون و عدم پایبندی به متن قرارداد.